Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en schil en rasp de gember. Verhit 2 el olie in een soeppan en fruit de ui, gember en 1½ el Thaise currykruiden 5 min. op laag vuur. Snijd ondertussen de paksoi in stukjes en breek de noedels in stukken.
  2. Voeg de kokosmelk en kippenbouillon toe, breng op hoog vuur aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken.
  3. Klop ondertussen de eieren los met wat zout en de rest van de Thaise currykruiden. Verhit 1 el olie in een grote koekenpan en bak een omelet van de helft van het eimengsel. Neem uit de pan, houd warm en bak zo nog een omelet. Rol beide omeletten op en snijd in plakjes.
  4. Voeg de noedels, het witte van paksoi, de peultjes en shiitakes toe aan de soep en laat 5 min. gaar worden. Breng op smaak met de vissaus. Voeg de rest van de paksoi toe, verdeel de soep over 4 kommen, bestrooi met de taugé en leg er wat omeletrolletjes in. Lekker met limoenpartjes en rode peperringen.