Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien

Vervang de Thai red curry kruiden met de Kipkruiden blend in de bereidingswijze.

  • 3 el Euroma Thai Red curry
  • 1 spitskool (ca. 750 g)
  • 3 el zonnebloemolie
  • 30 g verse gember
  • 2 tenen knoflook
  • 400 ml kokosmelk
  • 250 ml hete groentebouillon van tablet
  • 300 g jasmijnrijst
  • 3 bosuitjes
  • 10 g verse koriander

Bereidingswijze

  1. Snijd de spitskool in de lengte in 4 parten. Meng 2 el olie met 1 el Thai Red Curry en zout en bestrijk de snijkanten van de kool ermee. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de koolparten 4 min. op elke snijkant op middelhoog vuur.
  2. Schil ondertussen de gember en snijd samen met de knoflook fijn. Neem de kool uit de pan en houdt apart. Voeg de rest van de olie toe en fruit de rest van de Thai Red Curry met de gember en knoflook 3 min. op laag vuur. Voeg de kokosmelk en bouillon toe en breng aan de kook. Leg de koolparten in de saus, doe de deksel op de pan en laat 10 min. op matig vuur stoven. Keer de parten en gaar nog 10 min. zonder deksel.
  3. Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de bosuitjes in schuine ringen en de koriander grof. Voeg de bosuitjes toe en stoof de laatste 3 min. mee. Breng eventueel op smaak met zout.
  4. Verdeel de rijst over diepe borden, verdeel de curry erover en bestrooi met de koriander.
Waardeer gerecht (0)