Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

De samenstelling van de blend staat gelijk aan 2 eetlepels.

Vervang de Thai red curry kruiden met de Kipkruiden blend in de bereidingswijze.

  • 3 el Euroma Thai Red Curry kruiden
  • 300 g basmatirijst
  • 400 g kipdijfilet
  • 2 el olijfolie
  • 800 g Thaise roerbakgroente
  • 400 ml kokosmelk (blik)
  • 15 g koriander
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 limoen

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de kipdijfilet in reepjes.
  3. Verhit de olie en bak de kip in ca. 4 min. rondom bruin en gaar. Voeg de roerbakgroente en de Thai Red Curry kruiden toe en roerbak 3 min mee.
  4. Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 2 min. zachtjes koken.
  5. Snijd ondertussen de koriander grof, de lente-ui in dunne ringetjes en de limoen in partjes.
  6. Serveer de wokschotel met de rijst en bestrooi met de koriander en de lente-ui. Serveer met een partje limoen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Waardeer gerecht (6)