Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

Vervang de Picadillo kruiden en het Korianderblad met de Mexicaanse kruiden blend in de bereidingswijze.

  • 4 el Euroma Picadillo
  • 1 el Euroma korianderblad
  • 2 kg shortribs
  • 1 el olie
  • 4 sjalotten
  • 200 g winterpeen
  • 2 flesjes bier extra stout (bijv. Jopen)
  • 4 el ketchup
  • 3 el rietsuiker
  • 275 g mango
  • 1 limoen
  • 1 rode peper
  • 8 gordita’s
  • 2 rijpe avocado’s
  • 200 g fijngesneden sla
  • 1 tl peper

Bereidingswijze

  1. Snijd de shortribs los en bestrooi rondom met zout. Verhit olie in een braadpan en braad het vlees rondom bruin.
  2. Snipper ondertussen de ui en snijd de winterpeen in stukjes van 1 cm. Neem het vlees uit de pan, laat 1 el bakvet zitten en fruit hierin de ui, winterpeen, Picadillo, peper en zout 5 min. Voeg het bier, de ketchup en suiker toe. Breng op laag vuur aan de kook. Leg het vlees terug in de pan, doe de deksel erop en laat 5 uur op laag vuur stoven.
  3. Neem het vlees uit de pan en laat de saus 40 min. op middelhoog vuur inkoken. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur en schep voorzichtig het vet van de saus.
  4. Verwijder het bot van het vlees en de grote stukken vet. Schep het vlees door de saus. Laat rusten.
  5. Snijd de mango in kleine stukjes, rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd vruchtvlees van de rode peper fijn. Snijd de koriander grof. Meng de mango, limoenrasp en –sap, koriander en peper. Breng op smaak met de peper en eventueel zout. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de gordita’s krokant. Halveer de avocado’s en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in flinterdunne plakjes.
  6. Beleg de tostada’s met avocado, sla, stoofvlees en salsa.
Waardeer gerecht (0)