Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

De samenstelling van de blend staat gelijk aan 2 eetlepels.

Vervang de African Style BBQ en de Mexican Style BBQ kruiden met de Mexicaanse kruiden blend in de bereidingswijze.

  • 2½ el Euroma Mexican Style BBQ
  • 2 el Euroma African Style BBQ
  • 3 kippenpoten
  • 1 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g tomatenblokjes (blik)
  • 1 groene jalapeñopeper
  • 100 g feta
  • 1 limoen
  • 2 avocado’s
  • 8 gordita’s

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de kippenpoten met de African Style BBQ en wat zout. Verhit de olie in een stoofpan en braad de kippenpoten rondom goed aan. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg samen met de tomatenblokjes en 250 ml water toe aan de pan, breng aan de kook en laat 35-40 min. met de deksel op de pan stoven.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd ondertussen de jalapeño in ringen, verkruimel de feta, pers de limoen uit. Prak het vruchtvlees van de avocado's tot een grove puree.  Meng het limoensap, 2 el van de Mexican Style BBQ en zout door de avocadopuree en breng op smaak met zout.
  3. Verdeel de gordita’s over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 8 min. goudbruin en krokant.
  4. Neem ondertussen de kip uit de pan en laat een beetje afkoelen. Trek het kippenvlees in plukjes uit elkaar en schep terug in pan. Laat de African Style BBQ saus ondertussen een beetje inkoken. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout.
  5. Neem de gordita’s uit de oven en verdeel de kip African Style BBQ, guacamole, feta en jalapeño erover. Bestrooi met de rest van de Mexican Style BBQ.
Waardeer gerecht (9)