Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

De samenstelling van de blend staat gelijk aan 2 eetlepels.

Vervang de Smaakmakers naturel kruiden met de Traybake blend in de bereidingswijze.

  • 1 ½ el Euroma Smaakmakers Naturel
  • 400 g broccoliroosjes
  • 400 g cherrytomaten
  • 300 g farfalle (pasta)
  • 2 rode uien
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 15 g basilicum
  • 5 el milde olijfolie
  • 4 el balsamicoazijn

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in dunne parten. Halveer eventueel grote broccoliroosjes. Schep de uien, broccoliroosjes en cherrytomaten om met 2 el olijfolie, 1 el Euroma Smaakmaker Naturel, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 min. in de oven tot gaar en licht geblakerd.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af in een vergiet.
  3. Meng ondertussen de rest van de olie met de balsamicoazijn tot een dressing. Scheur de basilicumblaadjes in grove stukken.
  4. Schep de pasta om met de geroosterde groenten en voeg ook het vrijgekomen kookvocht toe. Meng de dressing en het basilicum erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Verdeel de pastasalade over 4 diepe borden. Rasp de Parmezaanse kaas erover en bestrooi met de rest van Euroma Smaakmaker Naturel.
Waardeer gerecht (0)