Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

De samenstelling van de blend staat gelijk aan 2 eetlepels.

Vervang de Baharat kruiden met de Turkse pizza blend in de bereidingswijze.

  • 1 el Euroma Baharat
  • 8 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 300 g rundergehakt
  • 1½ el munt
  • 450 g spinazie (diepvries, ontdooid)
  • 200 g feta
  • 300 g Turkse yoghurt
  • 1 komkommer
  • 1 teen knoflook
  • 2 el kruidenazijn

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.  Plak steeds 2 plakjes bladerdeeg aan elkaar, zodat je 4 rechthoeken krijgt. Maak van elke rechthoek een ovale vorm.
  2. Bak het gehakt in een koekenpan in 6 min. gaar en bruin. Voeg de laatste 2 min. Baharat, 1 el munt en zout naar smaak toe.
  3. Laat ondertussen de spinazie uitlekken in een zeef. Duw met de bolle kant van een lepel zoveel mogelijk vocht uit de spinazie. Verkruimel de feta. Meng het gehakt met de spinazie.
  4. Leg de 4 stukken bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Vouw de randen naar binnen tot een opstaande rand. Zorg dat het deeg een ovale vorm houdt dat in een punt loopt aan de uiteinden. Verdeel de gehaktvulling over de 4 deegschuitjes en bestrooi met de helft van de fetakruimels. Bak de pides in 20 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven.
  5. Doe ondertussen de yoghurt in een kom en meng de rest van de feta en munt erdoor. Snijd de knoflook fijn en meng door de yoghurtsaus. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout. Snijd of schaaf de komkommer in dunne plakjes en besprenkel met azijn.
  6. Neem de pides uit de oven en serveer de yoghurtsaus en komkommersalade er apart bij.
Waardeer gerecht (8)