Ingrediënten

  • 1 tl Euroma Baharat
  • 300 g lamsgehakt (of half-om-half gehakt)
  • 50 g harissa (kruidenpasta)
  • 2 tenen knoflook
  • 4 grote wraptortilla's
  • 150 g hummus
  • 300 g Griekse yoghurt
  • 20 g munt
  • 400 g kikkererwten
  • 500 g trostomaten
  • 100 g gesneden ijsbergsla

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.  Meng het gehakt met de harissa en Baharat. Snijd de knoflook fijn en meng de helft door het gehakt. Verdeel het gehakt in een dun laagje over de wraps en leg ze op met bakpapier beklede bakplaten. Bak de Turkse pizza’s in ca. 12 min. bruin en gaar.
  2. Meng de helft van de hummus met de Griekse yoghurt en de rest van de knoflook tot knoflooksaus. Snijd de blaadjes van de munt fijn en roer de helft door de saus.
  3. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en spoel af. Snijd de tomaten in partjes. Meng de kikkererwten met de tomatenpartjes en de rest van de hummus. Strooi de rest van de munt over de salade.
  4. Neem de pizza’s uit de oven en verdeel de ijsbergsla erover. Besprenkel met wat knoflooksaus. Rol ze op en verpak in aluminiumfolie. Serveer met de rest van de knoflooksaus en de kikkererwten-tomatensalade. Lekker met srirachasaus als je van pittig houdt.
Waardeer gerecht (4)