Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

De samenstelling van de blend staat gelijk aan 2 eetlepels.

  • 1 tl Euroma Essential Paprika
  • 0,5 tl Euroma Essential Komijn
  • 0,5 tl Euroma Essential Tijm
  • 0,5 tl Euroma Essential Koriander
  • 1/4 tl Euroma Essential Oregano
  • 1/4 tl Euroma Essential Zwarte peper
  • 1 tomaat
  • 1 paprika
  • 1/2 rode peper
  • 1 rode ui
  • Bosje peterselie
  • 150 g rundergehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el zonnebloemolie
  • 50 ml water
  • 4 Libanese platbroden
  • 3 el yoghurt
  • 1 teen knoflook
  • Topping: komkommer, rode ui en peterselie

Bereidingswijze

  1. Snijd de tomaat in stukken, verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika en rode peper en pureer samen met de rode uien en peterselie in een keukenmachine.
  2. Meng dit groentemengsel door het gehakt. Voeg de tomatenpuree, zonnebloemolie, de kruiden (houd ¼ van de tijm achter) en het water toe en meng goed door. Voeg eventueel zout toe.
  3. Smeer de platbroden in met het gehaktmengsel.
  4. Bak per pizza 5 minuten af in een koekenpan met de deksel op de pan, of bak 3 minuten af in de oven op 200 graden.
  5. Meng voor de knoflooksaus de yoghurt, fijngehakte knoflook en de resterende tijm door elkaar
  6. Snijd de ingrediënten voor de toppings en verdeel over de pizza’s. Rol op en serveer met de knoflooksaus.
Waardeer gerecht (0)