Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

De samenstelling van de blend staat gelijk aan 2 eetlepels.

Vervang de Vadouvan kruiden met de Oosterse kruiden blend in de bereidingswijze.

  • 2 el Euroma Vadouvan
  • 400 g rijst
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 limoen
  • 400 g bimi
  • 4 kabeljauwhaasjes
  • kiemen

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de sjalot en knoflook fijn en verhit 1 el olijfolie in een koekenpan. Fruit de sjalot en knoflook en voeg de Vadouvan toe. Bak het geheel in een minuut.
  2. Voeg de kokosmelk en de sap van een halve limoen toe, breng op smaak met zout.
  3. Breek de uiteindes van de groene asperges af. Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak de asperges 3 tot 4 minuten tot deze beetgaar zijn.
  4. Breng de kabeljauw op smaak met peper en zout. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de kabeljauw aan beide kanten aan tot deze gaar is.
  5. Serveer de rijst met de currysaus, de groene asperges en de gebakken kabeljauw. Garneer optioneel met wat kiemen.
Waardeer gerecht (2)