Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

De samenstelling van de blend staat gelijk aan 2 eetlepels.

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien. Vervang de Vadouvan kruiden met de Curry Masala blend in de bereidingswijze.

  • 3 tl Euroma Vadouvan
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl geraspte gember
  • 400 g tomatenblokjes in blik
  • 200 g gedroogde rode linzen, afgespoeld
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 ml water
  • 300 g rijst
  • halve citroen
  • een handje cashewnoten

Bereidingswijze

  1. Verhit wat olie in een ruime pan en fruit de ui, ongeveer 5 minuten. Voeg de knoflook, gember en Vadouvan kruiden toe en bak een minuut mee.
  2. Voeg de tomatenblokjes, linzen, kokosmelk en water toe en laat 45 minuten, met deksel op de pan, pruttelen.
  3. Kook intussen de rijst, zoals op de verpakking vermeld staat, gaar.
  4. Breng de curry op het einde op smaak met de sap van een halve citroen, de cashewnoten en indien gewenst zout. Garneer de linzen met een swirl van kokosmelk en serveer met rijst.
Waardeer gerecht (0)