Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

  • 2 tl Euroma Tijm
  • 1,5 el Euroma Vadouvan
  • 1 kilo iets kruimige aardappels, geschild en in stukken van 3 cm gesneden
  • 400 g spinazie
  • 250 g tomaten, in blokjes gesneden
  • 4 zalmfilets
  • 3 el boter
  • 2 tenen knoflook, fijn gehakt
  • 2 cm gember, geraspt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 chilipeper, in ringen gesneden
  • 1 el olijfolie

Bereidingswijze

  1. Kook de stukken aardappel in een ruime hoeveelheid water tot je er met een vork net doorheen kunt prikken. Giet af en laat droogstromen.
  2. Verhit 2 el boter in een koekenpan en fruit de ui tot dit zacht begint te worden. Voeg een halve eetlepel Euroma Vadouvan kruiden, de Euroma Tijm, de knoflook, gember, chili en blokjes tomaat toe en bak een minuut mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit ook een minuut mee.
  3. Voeg de aardappel toe en roer door totdat de aardappels helemaal bedekt zijn door het tomatenmengsel. Voeg 100 ml kokend water en de in etappes de spinazie toe, roer door tot de spinazie geslonken is en voeg dan meer spinazie toe tot dit op is. Breng indien gewenst verder op smaak met zout. 
  4. Verhit intussen de olijfolie en resterende eetlepel boter in een koekenpan. Breng de zalm op smaak met de resterende eetlepel Euroma Vadouvan kruiden en bak deze aan beiden kanten aan tot je de gewenste gaarheid hebt bereikt.  
  5. Dien de aardappelstoof op met de gebakken zalm.  

 

Waardeer gerecht (0)