Ingrediënten
- 150 g gesneden boerenkool
- 200 g bloemkool
- 75 g rode linzen
- 2 el Euroma Vadouvan
- 2 el havermout
- 1 el olijfolie
- 250 g cherrytomaatjes
- 1 rode ui
- 2 baby romaine sla
- 4 eieren
- 4 broodjes
- 4 el yoghurt
- 3 takjes peterselie
Hoofdgerecht
- Kook de boerenkool in 15 min. gaar en ondertussen ook de bloemkool in 8 min. gaar. Giet af, spoel af met koud water en knijp uit. Kook de linzen in een laagje water in 5 min. gaar.
- Doe de groenten, linzen en 1½ el Vadouvan in de keukenmachine en maal fijn. Voeg havermout toe, breng op smaak met zout en meng goed. Verdeel het deeg in 8 even grote stukken en kneed tot burgers.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de burgers in 6 min. aan beide kanten bruin.
- Snijd de cherrytomaatjes doormidden en de rode ui in fijne ringen. Maak een salade van de sla, cherrytomaatjes en rode ui.
- Meng het restant Vadouvan met peterselie door de yoghurt voor de dressing. Bak zodra de burgers goudbruin zijn de eieren naar wens gaar.
- Beleg vervolgens de burgers met sla, een Vadouvanburger en het ei. Serveer met de yoghurtdressing en de overige salade.
Keukenmaterialen
- Keukenmachine