Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

De samenstelling van de blend staat gelijk aan 2 eetlepels.

Vervang de Vadouvan kruiden met de Salade en groente blend in de bereidingswijze.

  • 2 el Euroma Vadouvan
  • 150 g gesneden boerenkool
  • 200 g bloemkool
  • 75 g rode linzen
  • 2 el havermout
  • 1 el olijfolie
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 1 rode ui
  • 2 baby romaine sla
  • 4 eieren
  • 4 broodjes
  • 4 el yoghurt
  • 3 takjes peterselie

Hoofdgerecht

  1. Kook de boerenkool in 15 min. gaar en ondertussen ook de bloemkool in 8 min. gaar. Giet af, spoel af met koud water en knijp uit. Kook de linzen in een laagje water in 5 min. gaar.
  2. Doe de groenten, linzen en 1½ el Vadouvan in de keukenmachine en maal fijn. Voeg havermout toe, breng op smaak met zout en meng goed. Verdeel het deeg in 8 even grote stukken en kneed tot burgers.
  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de burgers in 6 min. aan beide kanten bruin.
  4. Snijd de cherrytomaatjes doormidden en de rode ui in fijne ringen. Maak een salade van de sla, cherrytomaatjes en rode ui.
  5. Meng het restant Vadouvan met peterselie door de yoghurt voor de dressing. Bak zodra de burgers goudbruin zijn de eieren naar wens gaar.
  6. Beleg vervolgens de burgers met sla, een Vadouvanburger en het ei. Serveer met de yoghurtdressing en de overige salade.
Waardeer gerecht (2)