Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.  Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en verdeel over een bakplaat. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Leg bij de bloemkool. Bestrooi de groenten met de Amerikaanse burgerkruiden en eventueel zout. Besprenkel met olie. Rooster de groenten 25 min in de oven. Schep na 15 min. een keer om.
  2. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  3. Doe het vruchtvlees van de avocado's samen met de guacamole kruiden in een hoge beker. Halveer de limoen en pers 1 helft uit boven de avocado. Pureer met de staafmixer tot guacamole en breng eventueel op smaak met zout. Halveer de cherrytomaten en laat de mais uitlekken.
  4. Verdeel de rijst over 4 kommen. Neem de groenten uit de oven en verdeel over de rijst. Verdeel de tomaat, mais en guacamole erover. Snijd de andere limoenhelft in partjes en garneer elke kom met een partje. Lekker met grofgesneden koriander.