Ingrediënten
- 2 tl Euroma Chili
- 310 g linzen
- 60 g ui
- 1 knoflookteen
- 40 g havermout
- 6 el olijfolie
20 min. bereiden 4 personen veganistisch
1. Spoel de linzen af en laat ze goed uitlekken.
2. Snijd de ui en knoflook fijn. Maal de linzen, ui, knoflook, chili en havermout tot een korrelig deeg in een keukenmachine. Voeg naar smaak zout toe.
3. Bewaar het mengsel minimaal een half uur in de koelkast.
4. Haal het mengsel uit de koelkast. Draai er voorzichtig balletjes van. Mocht het mengsel iets te droog zijn, maak je handen dan vochtig met water.
5. Verwarm een koekenpan met de olijfolie. Bak de balletjes in 8-10 min. goudbruin, draai continu.
Recept ontwikkeld in samenwerking met Lekker eten met Linda.
- Geen keukenmachine is huis, gebruik dan een maatbeker met een staafmixer.
- Deze balletjes zijn heerlijk voor tijdens de borrel met tzatziki of met aardappels en groenten.