Bereidingswijze

  1. Verwarm je oven voor op 200┬░C en haal de plakjes hartig taartdeeg uit de vriezer. Haal deze los van elkaar en laat ze ontdooien op het aanrecht of een snijplank.
  2. Snijd de knoflook fijn. Verwarm een koekenpan en verhit de olijfolie. Voeg de knoflook toe en laat een min. meebakken, doe dan het vegetarisch gehakt en Picadillo erbij en bak rul in ongeveer 5 min. Breng op smaak met zout.
  3. Steek met een koekjessteker rondjes uit de vierkante deegplakjes. Dit kan ook met een glas en een scherp mesje.
  4. Verdeel het gebakken gehakt over de helft van elk deegrondje; laat een randje vrij. Dep wat water op alle randen zodat het deeg goed zal plakken. Vouw de helft over de vulling en druk goed aan. Druk de rand van deze gevulde halve manen dicht met een vork. Bestrijk de bovenkant met een los geklopt ei. Bak de empanadas 15 min. in de oven.