Ingrediënten

  • 1 el Euroma Smaakmaker Naturel
  • 2½ tl Euroma Smaakmaker Spicy
  • 300 g rodekool (zak, koelvers)
  • 500 g verse kabeljauwfilets
  • 1 pak gele maistortilla's
  • 1 eetrijpe avocado
  • 1 teen knoflook
  • 2 limoenen
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 25 g maizena
  • 75 g sour cream
  • 1 el mayonaise
  • ½ el honing
  • 1 tl zout
  • 7.5 g koriander
  • 1 l zonnebloemolie
  • 220 ml koud bier

Bereidingswijze

1. Pers 1 limoen uit en meng met 3 el sap en de honing door de rodekool. Masseer de kool met je handen zodat deze wat zachter wordt. Breng op smaak met eventueel zout. Laat staan tot gebruik.
2. Maak ondertussen het bierbeslag: meng het zelfrijzend bakmeel, de maizena, het zout en de Euroma Smaakmaker Naturel in een kom. Schenk het bier erbij en klop met een garde tot een beslag. Zet 15-20 min. in de koelkast.
3. Snijd de kabeljauw in repen van 1½ x 6 cm, dep droog met keukenpapier en zet tot gebruik in de koelkast.
4. Boen ondertussen de overige limoen schoon en rasp de groene schil. Rasp de knoflook fijn. Met de sour cream, mayonaise, knoflook en het limoenrasp tot een saus. Breng op smaak met 2 tl Euroma Smaakmakers Spicy en eventueel zout. Snijd de afgeraspte limoen in parten. Snijd het vruchtvlees van de avocado in halve plakken.
5. Verhit de olie tot 180 graden. Controleer eventueel de temperatuur met een keukenthermometer. Haal de kabeljauw door het beslag en frituur in delen in 3-4 min. lichtbruin en krokant. Bestrooi met de rest van de Euroma Smaakmakers Spicy.
6. Verwarm ondertussen de maistortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de koriander grof.
7. Zet de taco's, vis en de toppings op tafel zodat iedereen zijn of haar eigen taco kan vullen.

Waardeer gerecht (0)