Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

Vervang de Italiaanse kruiden met de Pasta kruiden blend in de bereidingswijze.

  • 4 el Euroma Italiaanse kruiden
  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 2 el olijfolie
  • 1 tomaat
  • 250 g ricotta
  • zeezout
  • 700 g zalmmoot (zonder huid)
  • 250 g volkoren lasagnebladen
  • 125 g geraspte kaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de courgette in blokjes, snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook in een beetje olijfolie en bak vervolgens de courgetteblokjes zo’n 5 min. mee.
  3. Snijd ondertussen 4 plakjes van de tomaat.
  4. Pureer het courgettemengsel in een keukenmachine of blender en voeg de Italiaanse kruiden, de ricotta en zout naar smaak toe.
  5. Snijd de zalmmoot in repen en beleg een schaal met ⅕ van het courgettemengsel.
  6. Leg nu 3 lasagnebladen, ⅕ van het courgettemengel en ⅓ van de zalm in de ovenschaal. Herhaal dit twee keer, eindig met het laatste beetje courgettemengsel.
  7. Strooi hier de geraspte kaas overheen en leg er 4 plakken tomaat op. Bak de lasagne in 40 min. gaar in de oven.

Recept ontwikkeld in samenwerking met Voedzaam & Snel.

Waardeer gerecht (0)