Ingrediënten
- 500 g kipgehakt naturel
- 2 el Euroma Amerikaanse Burgerkruiden
- 2 el panko (japans broodkruim)
- 2 el olie
- 400 g witte bonen in tomatensaus (1 blik)
- 2 el barbecuesaus
- 1 rijpe avocado
- 4 tomaten
- 300 g gesneden romainesla
- 1½ el naturel sladressing
- 4 eieren
- 4 hamburgerbroodjes
Bereidingswijze
- Doe het gehakt, de Amerikaanse burgerkruiden, panko en zout in een kom en kneed door elkaar. Vorm met vochtige handen 4 burgers van het gehakt. Bestrijk rondom met 1 el olie, verhit de grillpan en gril op matig vuur in ca. 14 min. gaar. Keer regelmatig.
- Doe ondertussen de bonen en barbecuesaus in een pan en bak 5 min. op middelhoog vuur. Roer af en toe.
- Snijd ondertussen het vruchtvlees van de avocado in dunne plakjes. Snijd 1 tomaat in plakjes en de rest in dunne partjes. Houd een handje sla apart en meng de rest met de dressing en de tomatenpartjes.
- Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak 4 eieren. Snijd de broodjes open en beleg achtereenvolgens met de achtergehouden sla, avocadoplakjes, een burger, 1 plakje tomaat en een ei. Leg de bovenkant van de broodjes erop en serveer met de baked beans en salade.
Keukenmaterialen
- grillpan