Ingrediënten

  • 2 el Euroma Pumpkin
  • 2 eieren
  • 175 g lichtbruine basterdsuiker
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 80 g Griekse yoghurt
  • 175 g zelfrijzend bakmeel
  • 200 g wortelen, geraspt
  • 80 g roomkaas
  • 2 el boter, op kamertemperatuur
  • 100 g poedersuiker

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
  2. Klop de eieren, lichtbruine suiker, zonnebloemolie en Griekse yoghurt op tot een egale massa. Voeg het zelfrijzend bakmeel, de Pumpkin kruiden en een snufje zout toe en meng door tot alles net gecombineerd is. Meng als laatste de geraspte wortelen door het beslag.
  3. Vul de muffinvorm met de cupcakevormpjes en vul deze voor 2/3 met het beslag. Bak af in de oven tot de cupcakes gaar zijn en je er een satéprikker schoon uit kunt halen, ongeveer 20 minuten. Laat afkoelen.
  4. Klop met een handmixer de roomkaas, zachte boter en poedersuiker op tot een egaal geheel. Verdeel dit over de cupcakes vlak voor het opdienen.

Tip

Dol op rozijnen? Voeg dan 50 g toe aan het beslag.

Waardeer gerecht (0)