Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

Vervang de Citroen Peper kruiden met de Pompoen & wortel kruiden blend in de bereidingswijze.

  • 0,5 el Euroma Essential Zwarte peper
  • 4 el zonnebloemolie
  • ½ knoflookteen
  • 4 zalmmoten
  • ½ geraspte citroen
  • ½ citroen
  • dille
  • zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 120°C en vet een ovenschaal in met een beetje olie.
  2. Rasp de knoflookteen en snijd de citroen in plakjes.
  3. Meng de knoflook, Essential Zwarte Peper, geraspte citroen en zonnebloemolie door elkaar. Voeg eventueel zout toe.
  4. Smeer de bovenkant van de zalm in met de citroen peper kruidenolie. Leg de zalmmoten vervolgens in de ovenschaal en verdeel de plakjes citroen hier overheen.
  5. Schuif de ovenschaal in het midden van de oven en bak de zalm ca. 20-25 min. gaar.
  6. Garneer de langzaam gegaarde zalm met dille en serveer hem direct.

Recept ontwikkeld in samenwerking met Oh My Foodness.

Waardeer gerecht (3)