Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

De samenstelling van de blend staat gelijk aan 2 eetlepels.

Vervang de Surinamese roti kruiden met de Pompoen & wortel kruiden blend in de bereidingswijze.

  • 2 el Euroma Surinamese Roti kruiden
  • 500 g krieltjes met schil
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 courgette
  • 1 grote ui
  • 2 el olijfolie
  • 300 g zalm
  • 1 citroen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Was de krieltjes en snijd ze door midden. Snijd de paprika’s in repen van ca. 2 cm. Snijd de ui in 8 parten en de courgette in halve plakjes van ca. 1 cm dik.
  3. Meng de aardappelen in een grote kom met de paprika, courgette, ui en olijfolie. Verdeel het groentemengsel in een ovenschaal. Zet in de oven.
  4. Snijd de zalm in 4 stukken. Wrijf de zalm goed in met de Surinamese Roti kruiden en leg na 15 min. tussen de groenten en de krieltjes.
  5. Laat de zalm in ca. 10 min. gaar worden. Snijd de citroen in partjes.
  6. Serveer de zalm en groenten met een partje citroen. Breng op smaak met peper even eventueel zout.
Waardeer gerecht (18)