Ingrediënten

  • 2 tl Euroma gember / 2 cm verse gember
  • 2 el Euroma Garam Masala
  • 200 g zoete aardappel
  • 200 g quinoa
  • 1 ui
  • ½ groene chili
  • 2 el olijfolie
  • verse koriander
  • 1 ei
  • 2 el bloem

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappel, snijd in blokjes en kook in ca. 20 min. gaar. Kook ondertussen ook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd of hak de gember (geschild), ui en groene peper fijn en fruit zachtjes met de Garam Masala ca. 3 min. in 1 el. olie.
  3. Hak ca. 6 takjes koriander fijn.
  4. Stamp de gekookte aardappelen tot een puree. Voeg vervolgens de gekookte quinoa, het gefruite mengsel,  ei en 1 el bloem toe. Breng op smaak met zout en kneed tot een goed gemengd geheel. Draai er vervolgens balletjes van, mocht het deeg niet droog genoeg zijn voeg dan wat bloem toe.
  5. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de ‘aloo tikki’ goudbruin.
Waardeer gerecht (2)