Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in een ruime pan met water met zout in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de uien in halve ringen en voeg halverwege de kooktijd aan de aardappelen toe.  Snijd vervolgens de courgette in stukken en voeg de laatste 5 min. ook toe.
  2. Snijd ondertussen het groen van de bosui in ringetjes en het witte fijn. Doe gehakt in een kom en kneed het wit van de uitjes, de Marokkaanse stoofgroentenkruiden en zout naar smaak erdoor. Hak de amandelen grof en kneed ook door het gehakt. Vorm er met vochtige handen 8 ballen van.
  3. Verhit boter in een braadpan of hapjespan en bak de ballen in 5 min. rondom bruin. Voeg de Ras el Hanout toe en bak op laag vuur 1 min. mee. Voeg het tomatensap toe en laat de ballen 10 min. sudderen met de deksel op de pan tot ze gaar zijn.
  4. Giet ondertussen de groenten en aardappelen af en stamp tot stamppot. Breng op smaak met peper en zout en schep in een schaal. Leg de gehaktballen er bovenop en schep de saus erover. Bestrooi met de rest van de bosui.