Ingrediënten

  • 2 el Euroma Asian Style BBQ
  • 1 kilo iets kruimige aardappelen
  • 1 teen knoflook
  • 10 g verse koriander
  • 1 limoen
  • 400 ml kokosmelk
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • 1 bos groene asperges
  • 2 shanghai paksoi
  • 2 el arachideolie
  • 4 kabeljauwhaasjes
  • 30 g roomboter
  • 200 g sojaboontjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en snijd in dunne plakjes. Snijd de knoflook en koriander fijn. Rasp de groene schil van de limoen en snijd de vrucht in partjes. Meng de aardappelen met de knoflook, de helft van de koriander, het limoenrasp, peper en eventueel zout en verdeel over de ovenschaal. Schenk de kokosmelk erover, bestrooi met de kaas en bak de gratin in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de gratin te donker wordt.
  2. Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd elke paksoi in de lengte in vieren. Meng de olie met 1 el Asian Style BBQ en bestrijk de asperges en de paksoi ermee.
  3. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de groente in 2 delen 4 min.
  4. Bestrooi de kabeljauwhaasjes met de rest van de Asian Style BBQ en eventueel zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak de vis in 6 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.
  5. Verdeel de asperges, paksoi en sojaboontjes over 4 borden. Leg de vis ernaast en besprenkel met de achtergebleven boter in de pan. Verdeel de limoenpartjes en de rest van de koriander over de borden. Serveer de gratin erbij.
Waardeer gerecht (0)