Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

Vervang de Vadouvan kruiden met de Stamppot blend in de bereidingswijze.

  • 4 el Euroma Vadouvan
  • 600 g voorgekookte kruimige aardappels
  • 500 g zuurkool
  • 2 bananen
  • 75 g tomatenpuree (1 blikje)
  • 400 g gehakt
  • 1 grote ui
  • 1 rookworst
  • 3 el paneermeel

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen in weinig water gaar en bewaar het kookvocht. Stamp er een puree van met wat kookvocht en breng op smaak met peper en zout.
  2. Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet. Hak de ui fijn en fruit in een koekenpan. Voeg Vadouvan toe en bak mee tot het gaat geuren.
  3. Voeg gehakt toe en bak rul. Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal en verdeel er de zuurkool over. Smeer in met de tomatenpuree. Leg hierop plakjes banaan, en daarop de aardappelpuree. Snijd plakjes rookworst en dek de puree af. Bestrooi met paneermeel en bak 30 min. in de oven op 180°C.
Waardeer gerecht (1)