Met zijn verfijnde, frisse, uiachtige geur en smaak geeft bieslook veel gerechten nét dat beetje extra. Als garnering in salades en soepen, bijvoorbeeld.
Dankzij het vriesdrogen is onze bieslook langer houdbaar, zonder concessies te doen aan geur, kleur, structuur en smaak. Zodra Euroma bieslook in aanraking komt met kookvocht of olie en azijn, veranderen de kruiden weer terug naar de oorspronkelijke ronde, groene vorm. Ze lijken zo van de plant te zijn geknipt.
Achtergrond
Bieslook is familie van de ui, prei en knoflook. Het komt uit de plant van de lookfamilie, die verwant is aan deze bolgewassen. De Latijnse naam voor bieslook is Allium schoenoprasum.
Bieslook is familie van de ui, maar is veel verfijnder en aromatischer van smaak.
Verkrijgbaarheid
Dit product is verkrijgbaar bij Albert Heijn en Jumbo.
Ingrediënten
Euroma bieslook is 100% puur en onderscheidt zich door het droogproces dat vriesdrogen heet. Geur, kleur, structuur en smaak blijven hierdoor maximaal behouden.
Bereiding
Bieslook is weliswaar familie van de ui, maar is veel verfijnder en aromatischer van smaak. Verwarm dit kruid niet, want dan gaat alle smaak verloren. Voeg bieslook daarom pas aan het einde van de bereiding toe. In combinatie met eieren, aardappelen, soepen en mayonaise komt bieslook pas echt goed tot zijn echt. Snipper een beetje door je dipsausje of kruidenboter of garneer je gerecht ermee. Je kunt bieslook ook gebruiken om gevulde stoompakketjes mee samen te binden.