Koriander is een allemansvriend voor bijvoorbeeld Aziatische, Indiase, Indonesische en Mexicaanse gerechten. Niet voor niks is het in deze keukens een vast ingrediënt in soepen, sauzen, marinades en curry’s. Koriander heeft een fruitige en kruidige geur, waar je ook noten en sinaasappel in ontdekt.

Dankzij onze unieke manier van vriesdrogen, zijn de natuurlijke smaak, geur, kleur en structuur van het uitbundige, lichtgroene korianderblad bewaard gebleven. Wanneer deze kruiden worden vermengd met kookvocht of olie en azijn, veranderen ze weer terug naar de oorspronkelijke staat. Een lust voor het oog, een explosie van smaak op de tong!

Achtergrond
Koriander (Coriandrum sativum) kent vele benamingen, zoals ketoembar of wantsenkruid. Dit specerij wordt in diverse keukens gebruikt en komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en Middellandse Zeegebied. De smaak heeft veel weg van peterselie, maar dan met meer citroeninvloeden.

Koriander is een allemansvriend voor bijvoorbeeld de Aziatische, Indiase en Mexicaanse keuken.