Ondanks de wat bittere smaak, past laurier in veel gerechten. Door de sterke aromatische geur komen andere smaken beter tot hun recht. De blaadjes kunnen rustig urenlang worden meegekookt, om pas op het einde te worden verwijderd. Laurier wordt graag gebruikt in stoofschotels. Maar het past ook prima bij wild, zuurkool, rodekool, in stamppot, groentesoep en marinades.
Onze laurier is 100% puur natuur.
Achtergrond
De Latijnse naam voor laurier is Laurus nobilis. Dit kruid komt van oorsprong uit het Middellandse Zeegebied.
Laurier is vrij sterk van smaak, maar overheerst niet snel.
Verkrijgbaarheid
Dit product is verkrijgbaar bij Albert Heijn, Jumbo, Hoogvliet en PLUS.
Ingrediënten
Euroma laurier is 100% puur en onderscheidt zich door het droogproces dat vriesdrogen heet. Geur, kleur en smaak blijven hierdoor maximaal behouden.
Bereiding
Stoofschotels, wildgerechten, bouillons en soepen hebben één ding gemeen: laurier. Voeg laurier aan het begin van de bereiding toe en haal het er pas uit als het gerecht klaar is. Hoewel laurier vrij sterk van smaak is, overheerst het niet snel.