Onze Ceylon kaneel komt uit Sri Lanka, dat vroeger Ceylon heette, en is groter, zoeter en rijker van smaak dan de meest gebruikte Cassia kaneel uit Indonesië en Vietnam.
Kaneel wordt gemaakt van de binnenbast van een struikachtige boom. De bast wordt gedroogd en in pijpjes gerold. Er wordt gezegd dat de eerste kaneel ooit werd gevonden in het oude Ceylon.
Ceylon kaneel is herkenbaar aan de dicht opgerolde pijpjes. Cassia kaneel heeft dikkere pijpjes, die vaak hol zijn. Ceylon kaneel combineert goed bij zoete gerechten, terwijl Cassia kaneel beter past bij hartige gerechten.
Onze Ceylon kaneel komt uit Sri Lanka, dat vroeger Ceylon heette, en is groter, zoeter en rijker van smaak dan de meest gebruikte Cassia kaneel.
Verkrijgbaarheid
Dit product is niet meer verkrijgbaar.
Ingrediënten
100% pure kaneelstokjes
Bereiding
Heerlijk om mee te laten sudderen in een herfstige stoofpot, met (basmati)rijst, of in een Indiase curry, maar ook erg lekker met stoofperen of appelmoes.