De Euroma chili bestaat uit fijngesneden chilipepers met die hete, vurige zaadjes er nog in. De vlokken zijn dan ook lekker scherp van smaak en te gebruiken voor allerlei gerechten die wel wat pit kunnen gebruiken. Ze zorgen daarnaast voor een mooie afwerking van je gerechten, omdat je de pepervlokken blijft zien na de bereiding.

Dankzij ons unieke vriesdroogproces, is Euroma chili een volwaardige toevoeging voor je gerechten. De smaak, geur, kleur en structuur blijven namelijk optimaal bewaard en komen tot volle bloei zodra je de chili toevoegt aan vocht, zoals kooknat, olie of azijn.

Achtergrond
Chili -Capsicum annuum- komt van nature voor in Zuid-Amerika. Spanjaarden brachten de vrucht naar Europa, waarna deze in verschillende landen populair werd. Naar alle waarschijnlijkheid hebben de Nederlanders de plant (en de vrucht) uit West-Indië (het tegenwoordige Suriname) naar Nederlands Oost-Indië (het tegenwoordige Indonesië) gebracht om in plantages te verbouwen.

Dankzij ons unieke vriesdroogproces, is Euroma chili een volwaardige toevoeging voor je gerechten.