Vooral de Indonesische, Thaise, Vietnamese en Indonesische keukens maken veel gebruik van citroengras. Zowel vers als gedroogd. Citroengras heeft een zure, frisse, citroenachtige smaak en past uitstekend in stoofschotels of marinades voor vis of gegrild vlees.

Euroma citroengras is op een unieke manier gevriesdroogd. Daardoor zijn de smaak, geur, kleur en structuur optimaal bewaard gebleven. Zodra de kruiden vermengd worden met (kook)vocht, olie of azijn, veranderen ze terug naar de oorspronkelijke staat. En dat proef je niet alleen, je ziet het ook terug in je gerechten!

Achtergrond

Citroengras -Cymbopogan citratus- is naast een heerlijke smaakmaker ook leverancier van etherische oliën voor de farmaceutische en parfumindustrie. Citroengras werd al duizenden jaren geleden toegepast door de oude Egyptenaren. Ook de Grieken en Romeinen gebruikten citroengras voor allerlei cosmetische en medicinale doeleinden.

Citroengras is naast een smaakmaker ook leverancier van etherische oliën voor de farmaceutische en parfumindustrie.