De karakteristieke scherpe en tegelijk kruidige smaak van gember past goed bij gevogelte, vlees en vis, maar ook in bijvoorbeeld fruitsalades met appel en banaan en vruchtencompotes. Het is een smaakmaker die bij heel veel verschillende gerechten past. Geen wonder dat het een van de meest geconsumeerde specerijen ter wereld is.

De intense en scherpe smaak en geur van gember zijn erg belangrijk in desserts, brood en zoetigheden. Daarnaast is het lekker om er thee van te zetten. Bijkomend voordeel: gember heeft een gunstige invloed op de spijsvertering.

Euroma gember is 100% puur en heeft nog zijn oorspronkelijke geur, kleur, structuur en smaak. Dat komt door ons unieke vriesdroogproces, dat de gember heel langzaam droogt. Daardoor gaat er niks verloren aan smaken en verandert de gember weer terug naar de oorspronkelijke staat zodra het in contact komt met vocht.

Achtergrond

Gember –Zingiber officinale- is een van de oudste specerijen uit de tropen en wordt gewonnen uit de wortelstok van de gemberplant. Het is niet bekend waar het precies vandaan komt. De specerij werd al vermeld in de oudste Chinese geschriften en was ook bij de Romeinen niet onbekend. In de keukens van de Europese adel deed gember pas in de Middeleeuwen haar intrede.

Gember is een van de oudste specerijen uit de tropen