Over de precieze afkomst van kerrie zijn veel verhalen, en onduidelijkheden. Wel is bekend dat het woord ‘kerrie’ afkomstig is van het Indiase woord ‘Kari’. Kari is een Zuid-Indiase gekruide saus die traditioneel met rijst werd gegeten. Het kruidenmengsel dat voor die saus gebruikt werd (‘masala’) hebben de Engelsen vervolgens geprobeerd na te bootsen onder de naam curry (kerrie) en is daarna door vele anderen een eigen weg gaan leiden. Wat in ieder geval overeenkomt is het ingrediënt kurkuma, dat de kerrie melange onder andere zijn gele kleur geeft.

De meest aanwezige ingrediënten in onze unieke Kerrie melange zijn kurkuma, korianderzaad, komijnzaad en fenegriekzaad en heeft door die eerste twee een licht citrusachtige geur. Het heeft een frisse lichtpittige smaak, bevat geen toegevoegd zout en is 100% puur.

De Kerrie melange is in veel verschillende gerechten te gebruiken. Veel gehoorde samenstellingen met kerrie zijn kip, groenten, soepen, sauzen en curry’s. Maar ook in visgerechten, aardappelgerechten of dipsauzen komt deze melange mooi tot zijn recht.

Door de veelzijdigheid van de Kerrie melange kun je bijna eindeloos variëren. Kies dus zelf je ingrediënten en probeer vooral ook de minder voor de hand liggende; je zult zien dat het vaak een gouden combinatie is.

Deze melange is in zo veel meer gerechten te gebruiken dan alleen curry's.