Knoflook is een alleskunner die eigenlijk niet meer weg is te denken uit onze keuken. Het heeft een doordringende, scherpe, ui-achtige smaak en geur wanneer je hem perst of hakt. Kook, stoof of bak je de tenen in zijn geheel mee, dan is de smaak iets minder dominant en zelfs wat zoet. Hoe dan ook: knoflook is altijd duidelijk herkenbaar in ieder gerecht dat je ermee bereidt.

Euroma knoflook is 100% puur en vol van geur en smaak, omdat we die op onze unieke manier hebben gevriesdroogd. De witte stukjes zijn duidelijk herkenbaar in het potje en ook in je gerecht na bereiding. Dus naast die heel herkenbare smaak, is onze knoflook ook nog eens een blikvanger op je bord.

Achtergrond

Knoflook (Allium sativum) is een plant uit de lookfamilie (Alliaceae), net zoals uiprei en bieslook. Knoflook is net als de ui en bieslook een bolgewas dat voor de winter zijn energie in een bol opslaat. Zodat het in de lente een voorsprong heeft en heel snel kan groeien en bloeien. De plant groeit op goed doorlatende grond en in de volle zon.

Euroma knoflook is 100% puur en vol van geur en smaak, omdat we die op onze unieke manier hebben gevriesdroogd.