Bij veel (thuis)koks liggen gedroogde paddenstoelen standaard in de voorraadkast. Ze zijn vaak wat prijziger dan verse, maar zitten bomvol smaak en met slechts een klein scheutje warm water heb je al een goede basis voor een overheerlijk gerecht.
De paddenstoelen van Euroma zijn gedroogde boletus luteus. Voordat je ze gebruikt, moet je ze weken in lauwwarm water. Niet te heet, zoals veel kookboeken wel adviseren, want dan gaat veel smaak verloren.
Onze paddenstoelen zijn 100% puur.
Achtergrond
Een paddenstoel is het vruchtlichaam van een schimmel of zwam. Paddenstoelen vormen maar een klein deel van de schimmel, waarvan het grootste deel zich onder de grond bevindt in de vorm van schimmeldraden (hyfen).
De paddenstoelen van Euroma zijn gedroogde boletus luteus. Voordat je ze gebruikt, moet je ze weken in lauwwarm water.
Verkrijgbaarheid
Dit product is niet meer verkrijgbaar.
Ingrediënten
100% pure Euroma paddenstoelen.
Bereiding
Gebruik van deze paddenstoelen een derde van de gevraagde hoeveelheid verse paddenstoelen in recepten. Eventueel 15 minuten wellen in water. Heerlijk om toe te voegen in soepen en pastagerechten, ook erg lekker in een quiche.