Het van oorsprong Spaanse poeder staat bekend om de gerookte smaak en de dieprode kleur die het afgeeft aan gerechten. Je hebt er dan ook maar een klein beetje van nodig om je gerecht dat typische Spaanse tintje te geven.

Achtergrond
Om tot paprikapoeder te komen gaat er een bijzonder en ambachtelijk proces aan vooraf. Allereerst worden lange, puntvormige, peperachtige paprika’s boven een vuur van eikenhout gerookt, af en toe worden ze met de hand gedraaid om de juiste droogheid te bereiken, pitjes en zaadlijsten worden verwijderd en vervolgens worden de gerookte paprika’s langzaam vermalen tot poeder.

Veel Spaanse gerechten kennen dit ingrediënt.

De intense en rokerige smaak van deze 100% pure specerij vertegenwoordigt het veelzijdige Spanje, met zijn opwindende steden, rijke cultuur, prachtige stranden en ruige bergen. Veel Spaanse gerechten kennen dit ingrediënt. Paella, tapas, gemarineerd vlees en worsten (chorizo), stuk voor stuk gerechten die tijdens la comida (de lunch) worden genuttigd of ’s avonds laat op tafel staan bij het diner.