Steranijs is met afstand de mooiste specerij uit ons assortiment. De vorm is uniek, de smaak en geur zijn prachtig. Onze steranijs komt uit Vietnam. Die wordt gevormd door vruchten van gele bloemen die zich openen in de vorm van een achtpuntige ster. Heerlijk om toe te voegen in Chinese en Indische gerechten, maar ook erg lekker in vleesschotels en warme dranken.

Onze steranijs komt van grote bomen die al heel veel jaren oud zijn. De vruchten zijn groen als ze worden geplukt. Door het drogen worden ze bruin en krijgen ze de vorm van de steranijs zoals wij die kennen.

Na het drogen wordt de Euroma steranijs met de hand geselecteerd, zodat we mooie en hele specerijen ontvangen. Steranijs heeft een sterke geur van anijs, omdat de etherische olie die erin zit grote hoeveelheden anethol bevat. De smaak van de vrucht is voller en steviger dan de smaak van de anijsplant.

Onze steranijs is vol van smaak.

Weetje
De boom van de steranijs is waarschijnlijk afkomstig uit Zuid-China en Vietnam, maar wordt tegenwoordig ook gekweekt in Cambodja, Laos, Japan en op de Filipijnen. Steranijs wordt in Europa in voedsel gebruikt sinds de 17e eeuw. De steranijs van Euroma is afkomstig van oude inheemse bomen.

Steranijs is met afstand de mooiste specerij uit ons assortiment. De vorm is uniek, de smaak en geur zijn prachtig.