Vietnam is de grootste peperproducent ter wereld. Wij komen er al jaren. Onze zwarte peper wordt er duurzaam geteeld onder de vlag van de Rainforest Alliance. Dit keurmerk zegt iets over arbeidsomstandigheden, milieu en natuurbehoud voor producten uit gebieden waar regenwoud groeit.

Onze peperboeren krijgen daarom trainingen over het gebruik van pesticiden en de teelt. En we betalen hen een eerlijke prijs. Maakt dat de smaak van onze zwarte peper anders? Niet echt, maar de nasmaak is voor jou als bewuste thuiskok wel een stuk aangenamer.

Peper groeit als groene bessen aan de tropische peperplant, Piper nigrum. Deze slingerplant kan wel 15 meter hoog worden. De onrijp geoogste bessen worden tijdens het drogen bruin tot zwart. De buitenkant van de zwarte peper is gerimpeld. De scherpe smaak ontstaat door het bestanddeel piperine.

Doordat ze ieder een andere bewerking ondergaan, zijn er vier verschillende soorten peperkorrels afkomstig van de peperplant: zwarte, witte, groene en rode/roodbruine. Spaanse en roze peper zijn afkomstig van een andere plant.

Onze zwarte peper wordt duurzaam geteeld onder de vlag van de Rainforest Alliance.