In 3x koken met Funghi Trifolati heeft Jonnie Boer van De Librije drie gerechten geselecteerd waarin hij Funghi Trifolati gebruikt. Hieronder de bereidingswijzen om deze 3-sterren gerechten ook thuis te presenteren. Blijf ontdekken!
Recept Flammkuchen sticks met Funghi Trifolati dip
Een makkelijke maar spectaculaire snack op tafel zetten om de visite eens te verrassen of gewoon iets nieuws ontdekken. Probeer dan nu de Flammkuchen sticks met Funghi Trifolati dip. De dip is overigens ook lekker te combineren met een toastje of stokbrood.
Ingrediënten
- 260 g flammkuchendeeg
- 450 mililiter zonnebloemolie
- 25 g Funghi Trifolati (specerijenmelange, blikje 65 g Euroma)
- 4 eieren (gesplitst)
- 100 g yoghurt
- 4 g zout
- 200 g pijnboompitten
- 100 g kappertjes
Flammkuchen sticks
- Verwarm de frituur voor op 180 °C.
- Snijd de flammkuchen in lange punten.
- Frituur de stukken flammkuchen tot deze goudbruin zijn. Laat deze uitlekken op een keukenpapier.
Funghi dip
- Voeg de Funghi Trifolati toe aan de zonnebloemolie en laat dit minimaal 3 uren staan.
- Splits de eieren en meng de eiwitten, yoghurt en zout in een maatbeker en mix dit tot een glad mengsel met een staafmixer. Voeg vervolgens druppelsgewijs de olie toe tot er een gladde crème ontstaat.
- Rooster de pijnboompitten in een pan en hak deze daarna in kleine stukjes. Snijd de kappertjes fijn. Meng de pijnboompitten en de kappertjes met de gladde crème.
Presentatietip: Steek de flammkuchen sticks in een leuke decoratie, bijvoorbeeld een dennenappel. Doe de dip in een schaaltje en serveer deze ernaast.
Dan heb je gewoon een hele lekkere snack, is een keer wat anders dan pinda's!
Recept snoekbaars van de barbecue
Een complete maaltijd, heerlijk gekruid en met de rooksmaak van de barbecue. Probeer de snoekbaars van de barbecue met Funghi Trifolati, eet smakelijk!
Ingrediënten
- 1 Snoekbaarsfilet
- Olijfolie
- Funghi Trifolati
- Zeezout
- 4 Groene asperges
- 6 Cherry tomaten
- 2 Mini venkel
- 100 g Paddenstoelen mix
- 1 takje Rozemarijn
- 1 takje Salie
- aluminiumfolie
- 1 Citroen
- Steek de barbecue aan en zorg ervoor dat de kolen wit zijn (150-200 °C).
- Smeer de snoekbaarsfilet in met olijfolie en paneer deze met de Funghi Trifolati.
- Snijd de groene asperges, cherry tomaten, mini venkel en de paddenstoelen fijn. Vouw een bakje met aluminiumfolie en leg daar de gesneden groenten in. Leg de vis boven op de groenten en besprenkel het geheel met olijfolie en zout. Leg de takjes rozemarijn en salie hier bovenop.
- Vouw het aluminium folie een beetje dicht en plaats dit op de barbecue voor +/- 10 min. en doe de deksel dicht. Controleer de vis regelmatig met behulp van een naald.
- Voeg voor het opdienen een partje citroen toe.
Wat heel erg lekker is om met krokant gebakken brood de sappen van de groenten, de vis en de olijfolie op te dippen.
Romige polenta met paddenstoelen, tomaat en burrata
Zin in een traditioneel Italiaans recept? Probeer dan eens het gerecht van polenta met paddenstoelen, tomaat en burrata van Jonnie Boer. Klik hier voor de bereidingswijze.
Nieuwsgierig wat Jonnie Boer van deze gerechten vindt? Bekijk het in onderstaande video.