Pompoen is het ideale ingrediënt voor een koude dag. Deze groente is niet alleen lekker maar ook heel gezond. Pompoen bevat namelijk veel antioxidanten, vitamines en mineralen die je lichaam nodig heeft. Met pompoen kun je vele gerechten maken, zoals de klassieke pompoen uit de oven.
Met de kruiden en specerijen van Euroma kun je deze klassieker dan ook op een creatieve manier opnieuw ontdekken. In 3x koken met pompoen uit de oven delen wij drie recepten met de warme en kruidige smaken van Baharat, Ras el Hanout en Garam Masala die jouw pompoen uit de oven naar een hoger niveau tillen.
Geroosterde pompoen traybake met Surinamese Roti kruiden
Pompoen is een heerlijke en veelzijdige groente die zich perfect leent voor de oven. Dit traybake gerecht met groenten en Surinamese Roti kruiden is niet alleen gemakkelijk te maken, maar zit ook nog eens boordevol smaak- en voedingsstoffen. De perfecte maaltijd voor een gezellige avond thuis!
Voor dit recept gebruik je de volgende bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de krieltjes en meng met de pompoenstukjes, kruiden en olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de worsten in 3 gelijke stukken en leg ertussen.
- Rooster 30 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om en leg de cherrytomaatjes aan de tak ertussen.
- Snijd ondertussen de bosui in ringen en bestrooi de traybake ermee.
Klik hier voor het volledige recept!
"Met dit traybake gerecht zet je binnen no-time een heerlijke en gezonde maaltijd op tafel."
Geroosterde pompoen uit de oven met Baharat
Pompoen uit de oven is een recept dat makkelijk en vooral smaakvol is. Maar wil je eens een nieuwe smaaksensatie ervaren? Baharat is het perfecte ingrediënt om een kruidige twist mee te geven aan jouw pompoen uit de oven. Kenmerkend aan de Baharat is de nootmuskaat en kaneel. Dit zorgt voor een lichtzoete en toegankelijke smaak wat de gastvrijheid weergeeft in de Arabische wereld.
Benieuwd naar deze smaakvolle beleving? Probeer het uit met het volgende recept:
- Snijd de pompoen in blokjes en meng ze met de Baharat kruiden. Voeg hier olijfolie en honing aan toe.
- Rooster de pompoen in de oven tot ze gaar zijn.
- Serveer het vervolgens met een frisse yoghurtsaus of als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.
‘’Geef een kruidige twist aan jouw pompoen uit de oven met Baharat’’
Ras el Hanout pompoen hummus met knapperige pita chips
Door pompoen te bereiden in de oven krijgt het een heerlijke zachte en zoete smaak wat perfect past bij de warme en kruidige smaak van Ras el Hanout. De van oorsprong Marokkaanse kruiden zijn daarom uitstekend te gebruiken in het volgende recept, Ras el Hanout pompoen hummus met knapperige pita chips.
Dit recept is eenvoudig te maken op de volgende manier:
- Snijd de pompoen in blokjes en besprenkel deze met olijfolie, zout en peper.
- Rooster de pompoenblokjes 20-25 minuten in de oven tot ze zacht zijn.
- Meng de geroosterde pompoenblokjes samen met de kikkererwten, knoflook, tahin, Ras el Hanout kruiden, olijfolie en citroensap in de keukenmachine of blender. Mix alles tot een gladde massa en breng op smaak met zout en peper.
- Maak de pita chips door de stukjes pitabrood te besprenkelen met olijfolie en zout. Leg deze op de bakplaat en bak gedurende 10-12 minuten, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Serveer de Ras el Hanout pompoen hummus met de versgebakken pita chips erbij. Geniet ervan!
‘’ Geniet van de rijke smaken uit het Midden-Oosten in elke hap van deze pompoen uit de oven’’
Meer inspiratie?
Dit zijn meer recepten met pompoen: