Samen met sterrenchef Jonnie Boer hebben wij vier nieuwe specerijenmelanges ontwikkelt speciaal voor de BBQ. Wat ons betreft is barbecueën meer dan alleen eten grillen. Het draait ook het creëren van een beleving. Geuren, smaken en samenzijn zijn hierin wat ons betreft het belangrijkst voor de ultieme BBQ-beleving. Met de nieuwe specerijenmelanges American BBQ, Mexican BBQ, African BBQ en Asian style BBQ, waan je je even in deze streken terwijl je een werelds gerecht op tafel zet.
De ultieme BBQ-beleving
Bij het creëren van de ultieme barbecue beleving draait alles om het gebruik van kruiden en specerijen. Dit omdat bepaalde geuren en smaken typisch zijn voor de keuken van een bepaalde regio. Voor Amerika is de heilige drie eenheid, groene paprika selderij en ui, voor Mexico is dit chipotle en kaneel, voor Afrika een cacao en chili melanges en voor Azië is het juist limoenblad.
Door veel te reizen, heb ik aan de lijve ondervonden hoe specerijen in verschillende landen gebruikt worden. De smaken, geuren en ervaringen van de verschillende regio’s hebben we in een potje weten te krijgen.
Blijf ontdekken
Vind je het lastig om je barbecue gerechten nét dat beetje extra te geven? Proef en speel als een echte chef met de BBQ by Jonnie specerijenmelanges. Juist door te proberen en experimenteren, ervaar je wat smaakmakers kunnen doen. Zo kun je ook dipsausjes en dressings maken met deze melanges. Kortom; simpel, lekker en leuk. Zo is het ook voor de hobbychef eenvoudig om een gerecht uit de gekozen werelddelen klaar te maken. De specerijenmelanges van Jonnie Boer zijn zo gemaakt, dat er weinig mis kan gaan. Lekker proberen dus!
Balans het toverwoord. Wij proberen zo goed mogelijk de échte smaken te creëren. Als je in bijvoorbeeld Azië bent, dan zijn alle smaken subtiel en zeker niet overheersend. Dit is onze basis en inspiratie. We mengen en testen net zolang tot we de perfecte balans gevonden hebben.
100% puur
BBQ smaakmakers zijn vaak zwaar in zout, suiker en rooksmaak. Zonde. Onze BBQ by Jonnie Boer specerijenmelanges zijn 100% puur, zonder dat dit ten koste gaat van de smaak. Door de kwaliteit van de kruiden en specerijen is het toevoegen van zout namelijk niet nodig.
De 4 BBQ-tips van Jonnie Boer
Voor het neerzetten van de lekkerste barbecue gerechten, is natuurlijk meer nodig dan kruiden en specerijen. Jonnie Boer heeft zijn vier belangrijkste tips op een rijtje gezet:
- Koop goede houtskool! Dus echt mooie kolen. Wij werken veel met het Indonesisch hardhout. Dit is niet echt nodig, maar het geeft een mooie geur en smaak af. Gebruik in ieder geval geen elektrische plaatjes. De ultieme BBQ is op houtskool.
- Heb geduld. Mensen willen vaak te snel en gooien het eten er al op terwijl de vlammen er nog in zitten. Wacht gewoon tot de kolen gloeien en zorg voor een rustpunt in je BBQ. Ik leg altijd een dakpan in de hoek. Als ik vind dat het vlees even rustig aan moet doen, dan leg ik deze op de dakpan. Dan krijgt het vlees wel de smaak, maar niet de hitte.
- Winter BBQ. Laten we deze zomer vol gas met z’n allen gaan barbecueën. Maar niet alleen deze zomer! De BBQ is ook voor in de winter.
- Ga voor de beleving. Barbecueën gaat verder dan eten grillen. Denk aan hoe je de smaken verder door kunt voeren door de specerijenmelanges bijvoorbeeld ook te gebruiken voor dipsausjes en dressings.
Ben je al lekker gemaakt?