Zet het beste uit de hele wereld razendsnel op tafel. Euroma heeft met Euroma Daily Dinner de mooiste specerijen uit alle uithoeken verzameld, waarmee een smaakvolle melange is gecreëerd.
Van nasi en bami tot Italiaanse pizza, risotto en bolognesesaus. En van Mexicaanse klassiekers tot Hollandse favorieten. Al je favoriete wereldgerechten worden een stukje makkelijk én bovendien lekkerder met deze specerijenmelanges. Euroma Daily Dinner zorgt ervoor dat je altijd de juiste verhouding gebruikt.
De melanges van Euroma zijn altijd puur en zonder toevoegingen. De mixen van Euroma Daily Dinner zijn gebaseerd op originele, authentieke recepten. Zo haal je wereldse klassiekers uit alle windstreken naar je eigen keuken.
Pasta Bolognese
Een goede tomatensaus voor een pasta bolognese begint bij de basis, de tomaat. Neem lekkere vol rijpe tomaten en experimenteer met iets drogere vleestomaten. Want de truc voor een diep, donkere en zoete saus is om deze droog nog even te laten bakken. Het bruin worden geeft de saus die diep donkere zoete complexiteit. Wel goed roeren, want als het droog is kan de saus iets aankoeken.
Benieuwd hoe jij dit gerecht kan maken?
Nasi
Nasi en bami zijn klassiekers in menig Nederlandse keuken. Kruidig, warm en echt comfort food. Dit zijn de razendsnelle succesnummers uit de Indonesische keuken. En met deze pure Nasi Bami specerijenmelange wordt dat nog makkelijker én sneller. De specerijenmelange geeft aan groente, noedels en rijst direct dat Oosterse tintje. Omdat de kruiden en specerijen de basis vormen van deze gerechten hoef je vaak alleen nog (nasi)groente, rijst of noedels en eventueel vlees toe te voegen.
Benieuwd hoe jij dit gerecht kan maken?
Traybake groente
Traybake betekent alles op de bakplaat. Wortelen, broccoli of zelfs krieltjes. Mix alles op de plaat met deze Traybake groente specerijenmelange, een scheut olie en je hebt er geen omkijken meer naar.
Met rijke smaakmakers zoals kaneel, dragon en kardemom smaken je groente alsof je er uren voor in de keuken hebt staan zwoegen. Serveer de traybake groente met een stukje vlees en bijvoorbeeld couscous en het avondeten is compleet.
Benieuwd hoe jij dit gerecht kan maken?
Chili con carne
Chili con carne is zo’n gerecht waar je eigenlijk niks fout kunt doen. Wissel maar eens af tussen de verschillende soorten bonen of probeer ook een keer linzen. Deze Mexicaanse klassieker is ook lang niet zo pittig of ingewikkeld als het misschien klinkt. Zeker niet als je Euroma’s rijke Chili con carne specerijenmelange gebruikt.
Benieuwd hoe je dit gerecht zelf kan maken?
Kip-Kerrie
Deze Kip-Kerrie specerijenmelange is speciaal ontwikkeld om je favoriete kip kerrie gerecht nóg smaakvoller en makkelijker op tafel te zetten. Met milde tonen van gember, kurkuma en kaneel maak je een heerlijke saus voor bij de kip. Wil je de kerrie iets pittiger? Voeg dan een beetje peper toe. Wil je de kerrie een frisse twist geven? Voeg dan een klein beetje citroen rasp toe, dit geeft het heerlijke nieuwe dimensie.
Benieuwd hoe je dit gerecht zelf kan maken?
Pizza
Iedere pizza begint met de perfecte tomatensaus die op smaak is gebracht met deze Pizza specerijenmelange. Een pizza maken lijkt een uitdaging, maar als je je aan de basisregels voor een echte Italiaanse pizza houdt is het simpel. Een lekkere bodem, basissaus met zoete rijpe tomaten en goede topping. De kracht zit hem in het gebruik van de juiste ingrediënten, rijpe tomaten, een lekkere parmaham of een goede gorgonzola. Lekkere ingrediënten combineren en niet teveel door elkaar, want door de eenvoud smaakt het zoals in Italië.
Benieuwd hoe jij dit gerecht kan maken?
Stamppot
Iedere stamppot wordt nog beter van de juiste kruiden en specerijen. De kruiden in deze Stamppot melange zorgen voor een goede basis waarop je van alles kunt combineren. Mosterd zaadjes geven een zachte pittigheid en door de toevoeging van citroen en kurkuma wordt iedere stamppot ook helemaal van nu. De combinatie van zachte aardappels en knapperige of juist zachte groente is favoriet voor iedere doordeweekse avond. Daar hoef je alleen nog maar een (vega) rookworst of uitgebakken spekjes aan toe te voegen.
Benieuwd naar dit gerecht?
Fajita
Met de fajita kun je een veelvoud aan smaken combineren. De truc zit hem in de verschillende smaken los van elkaar te maken. Zo kun je met één basis vlees of groenten allerlei combinaties maken. Je kunt het zo lekker maken als je zelf wil, van salsa tot aan een honing mosterd saus. Verder vullen met sla, augurken of bonen. Alles kan. Met deze warme, rijke Fajita specerijenmelange geef je ieder mals stuk vlees die authentieke Mexicaanse smaak.
Benieuwd hoe jij dit gerecht zelf kan maken?
Pureer soep
Pompoen, broccoli, courgette, tomaten. Allemaal perfecte groente voor in een romige, smaakvolle soep. Laat dat nou net een maaltijd zijn die je iedere avond zou kunnen eten. Voeg elke willekeurige groente toe of verwerk juist alle restjes van de afgelopen week. Daar hoef je alleen nog maar een stuk brood bij te serveren. Op basis van deze Pureer soep specerijenmelange met onder andere knolselderij en peterselie, die de smaak van bouillon geeft, en eventueel room maak je van vrijwel alle groente een smaakvolle soep.
Benieuwd hoe jij dit gerecht kan maken?
Risotto
Risotto klinkt als een tijdrovend en moeilijk gerecht voor het weekend, maar met deze Risotto specerijenmelange wordt het ook voor doordeweeks een heerlijke, simpele maaltijd. De trucs voor een romige risotto zijn genoeg bouillon gebruiken en veel proeven. Je proeft of de rijst gaar is en de saus lekker op smaak. Is deze nog niet gaar? Voeg dan een klein beetje bouillon toe. Niet teveel, want je kunt altijd nog meer toevoegen. Is de saus nog iets te flauw? Voeg dan iets meer kruiden toe.
Benieuwd hoe je dit gerecht zelf kunt maken?
Burrito Nacho
Geef gehakt en groente een Mexicaanse twist door deze Burrito Nacho specerijenmelange toe te voegen. De Mexicaanse keuken staat bekend om de rijke, pittige en frisse smaken. Deze smaken gebruiken ze voor de vulling van taco’s en burrito’s. Een goede burrito of nacho vulling is een smaakexplosie, want je eet hem in combinatie met een burrito of nacho. Proef de vulling voordat je deze op tafel zet met een klein stukje nacho of burrito. Wil je meer pit? Voeg dan wat extra kruidenmengsel toe. De lokale keuken staat hier bekend om het gebruik van chilipepers en specerijen.
Benieuwd hoe je dit gerecht zelf kunt maken?
Paella
Origineel hoort de paella bereid te worden op een open vuur op houtskool. Klinkt dat allemaal wat intimiderend? Geen paniek. Met deze Paella specerijenmelange met onder andere gerookte paprika, anijs, knoflook en dragon maak je ‘m ook thuis heel makkelijk na. Een dampende pan vol ziltige, frisse en iets gerookte tonen; dat is het beste van de Spaanse kustlijn, maar dan heel eenvoudig en zonder al te veel moeite. Zo wordt paella ook een maaltijd voor doordeweekse avonden.
Benieuwd hoe je dit gerecht zelf kunt maken?