Je gerechten kun je heerlijk op smaak brengen met de Original Spices. Maar wist je dat onze kruidenmelanges ook uitermate geschikt zijn om je bijgerechten een unieke smaak te geven? Zo kun je met de Original Spices heerlijke hapjes op tafel zetten om je vrienden mee te verrassen. Schenk een goede wijn in en geniet!
Als je echt wilt genieten, moet je ervoor zorgen dat jouw smaakpapillen optimaal geprikkeld worden. Dat kan met zoete aardappel als tussendoortje. Snijd dikke repen van de aardappels. Marineer ze 5 minuten in olijfolie met wat Shichimi Togarashi naar smaak. Doe de frites vervolgens op een stuk bakpapier op een rooster en bak ze een half uurtje in de oven. De zoete aardappel bevat vitamines, mineralen en vezels waardoor het een verantwoorde snack is. Het pittige van de Shichimi Togarashi en het zoete van de aardappel zorgen samen voor een explosie aan smaak. Op een borrelplank kan het eigenlijk niet ontbreken, een lekker brood met kruidenboter, eigengemaakte kruidenboter. Bovendien is het lekkerder en zo makkelijk om zelf te maken. Zoals de naam al zegt bestaat het slechts uit kruiden met boter. Probeer eens de klassieke kruidenboter met onze kruidenboter kruiden. Zin in kruidenboter met een twist? Met losse kruiden creëer je zo een Italiaanse of Aziatische variant. Bekijk de recepten via de volgende link. Een ander heerlijk hartig hapje is de Za’atar kruidenstengel met knoflook en yoghurt. Smeer een plak bladerdeeg dun in met eidooier. Strooi hier de Za’atar-kruiden overheen. Eventueel voeg je nog een snufje grof zout toe. Dit druk je lichtjes aan. Snijd vervolgens het bladerdeeg in rechte banen van ongeveer 1 cm breed. Draai ze dan op zo’n manier dat er een spiraal ontstaat. Deze stengels bak je ongeveer 18 minuten op 180°C. Serveer de stengels met een eigengemaakte dipsaus. Doe een kwart komkommer met één teen knoflook en 50 gram yoghurt in een blender. Mix het geheel vervolgens door 100 gram crème fraîche en 50 gram mayonaise. Geniet van de kruidenstengels met deze frisse dip.
Een lekkere wrap kleed je borrelplank op smaakvolle wijze aan. Deze variant met eiersalade is iets unieker en ook heerlijk als borrelhapje. Voor de eiersalade bak je 100 gram spekblokjes. Deze kun je weglaten als je voor de vegetarische optie gaat. Prak vier hardgekookte eieren en meng ze met mayonaise, mosterd, Vadouvan-kruiden, de spekblokjes en zout naar smaak. Warm een aantal wortel tortilla wraps op in de magnetron en schep de eiersalade erop. Rol ze op, snijd de rolletjes in stukjes en verras jezelf en anderen met de overheerlijke milde smaak. Met de Original Spices zet je ongetwijfeld een smaakvol gevulde borrelplank op tafel.
Frites van zoete aardappel
3 variaties kruidenboter
Kruidenstengels
Wraps met ei