De van oorsprong Engelse brunch (combinatie tussen breakfast en lunch) is ook razend populair in Nederland. Gezellig samen tafelen met het gezin, de familie, of een goed gevulde hapjes tafel voor de vriendengroep; met een brunch zit je altijd goed!
Tijdens een brunch is alles mogelijk: van warme- en koude gerechten, tot zoete en hartige versnaperingen. Met de Wereldse Melanges van Euroma kan je een originele touch toevoegen aan je favoriete brunch-klassiekers of je kan eens experimenteren met nieuwe gerechten. Wat dacht je bijvoorbeeld van Shakshuka uit het Midden-Oosten?
Het leuke van dit eenpansgerecht is dat het kan worden gegeten als ontbijt, lunch en diner; perfect voor een brunchtafel!
Israëlische Shakshuka
Al eens gehoord van Shakshuka? Dit gerecht met eieren en tomaat komt oorspronkelijk uit Tunesië maar komt ook vaak voor in Egyptische, Israëlische en Marokkaanse keukens. Het leuke van dit eenpansgerecht is dat het kan worden gegeten als ontbijt, lunch en diner; perfect voor een brunchtafel! Je kunt met dit gerecht eindeloos variëren in de groenten en kruiden en daarmee lekker experimenteren; op zoek naar het perfecte recept. Wij hebben alvast een suggestie voor een traditionele Shakshuka gemaakt, en door het gerecht te verrijken met de Marokkaanse stoofgroentenkruiden zorg je voor een extra smaakdimensie.
In deze video laten we een suggestie zien van hoe je de Shakshuka maakt. Benieuwd hoe je dit gerecht maakt, klik dan hier.
Een vleugje laurier, een snufje knoflook en tinten van paprika zullen zich verspreiden door de keuken.
Varkenshaasspiesen met Hollandse stoofkruiden
Varkenshaas is een echte klassieker in de Nederlandse keuken, en mede dankzij de rijke smaak een perfecte aanvulling op je brunchtafel. Gebruik de Hollandse stoofkruiden bij dit gerecht voor zowel het vlees als de saus en je keuken zal heerlijk ruiken. Een vleugje laurier, een snufje knoflook en tinten van paprika zullen zich verspreiden door de keuken. Deze varkenshaasspiesen zijn op z’n best wanneer het vlees nog een beetje rose kleurt en door de Hollandse stoofkruiden hoef je niks anders toe te voegen dan een klontje boter voor een smaakvolle jus.
Benieuwd hoe je dit gerecht maakt, klik dan hier. Serveer deze varkenshaasspiesen bijvoorbeeld met garnalen en kipspiesen zodat je gasten hun favoriet kunnen kiezen, of natuurlijk alles kunnen proeven!
In onderstaande video kun je zien hoe je de varkenshaasspiesen maakt. Laat je inspireren!
Breekbrood met 3 dips
Een goede brunch kan niet zonder brood met dips. Het is veel leuker en lekkerder om de dips zelf te maken. Wij hebben 3 recepten voor je gemaakt, van een frisse Oosterse en hartige dip, tot een Mediterrane kruidenboter. Serveer ze met stokbrood of nog beter: breekbrood!
We hebben 3 recepten voor je, die je afzonderlijk of alle drie kan maken voor je brunch. De klassieke kruidenboter met een twist mag natuurlijk niet ontbreken, deze maak je gemakkelijk zelf met wat boter en een eetlepel Mediterrane ovengroentenkruiden. De Mediterrane kruiden zorgen mede dankzij de groene kruiden en knoflook voor een volle, intense smaak; perfect voor in de kruidenboter.
Ook tomatentapenade is veel lekkerder en makkelijker als je het zelf maakt. Een heerlijke tapenade met groene of juist zwarte olijven, de perfecte olijfolie en uiteraard bijpassende kruiden. Zo breng je bijvoorbeeld de tapenade op smaak met de Italiaanse gehaktkruiden. Dankzij de peterselie, rozemarijn en basilicum zet je in een mum van tijd de perfecte Italiaanse tomatentapenade op tafel.
Yoghurt is de perfecte basis voor een frisse spread. Door het toevoegen van de Oosterse kipkruiden en wat citroensap heb je in een mum van tijd een heerlijke frisse spread. Deze dip is niet alleen heel lekker maar zorgt ook voor de perfecte balans op je broodplank. Je kan de dips al een dag van te voren maken en ze bewaren in de koelkast.
In deze video laten we zien hoe deze 3 dips te maken, het gerecht even nalezen? Klik dan hier.
De Scandinavische zalmkruiden geven dit gerecht, wat maar uit 4 ingrediënten bestaat, een diepe smaaksensatie.
Gevulde avocado's met zalm en ei
De drie populairste brunch ingrediënten van 2018? Eieren, avocado en zalm als je het ons vraagt. Voor dit gerecht hebben we ze alle drie gecombineerd! Avocado’s worden vaak op kamertemperatuur gegeten, maar ze zijn opgewarmd ook heerlijk. Deze groente vol goede vetten wordt heerlijk zacht in de oven. Om de zachte smaak van dit gerecht wat op te liften worden Scandinavische zalmkruiden toegevoegd. De melange van zalmkruiden is geïnspireerd op Gravad Lax, het traditionele gerecht van rauwe zalm uit Scandinavië. De basis van de melange is dille, bieslook, peterselie en ui. De zalmkruiden geven dit gerecht, wat maar uit 4 ingrediënten bestaat, een diepe smaaksensatie.
Ben je benieuwd geworden naar hoe je deze gevulde avocado’s kan maken? Kijk dan de video of bekijk het gerecht.