Funghi Trifolati is één van de nieuwe kruidenmelanges in het Original Spices-assortiment, en een echte alleskunner voor de mediterrane keuken. In de video 3x koken met Funghi Trifolati neemt Jonnie Boer, chefkok en eigenaar van 3-sterren-restaurant De Librije in Zwolle, je mee langs 3 gerechten waarin de Funghi Trifolati bijzonder tot uiting komt.

In 3x koken met... nodigen we een chefkok of foodblogger uit om drie gerechten te realiseren met een bijzondere kruidenmelange. Deze keer heeft Jonnie Boer van De Librije drie gerechten geselecteerd waarin hij Funghi Trifolati gebruikt. Hij vertelt gepassioneerd over de herkomst van deze kruidenmelange en hoe hij deze specerijen zelf gebruikt.

Als ik hiermee kook, dan geurt het hele huis en maak ik de buren jaloers!

Funghi Trifolati komt uit de regio Piëmont in Italië. Trifolare verwijst naar een bereiding met olie, knoflook en peterselie die veel wordt gebruikt in gerechten met paddenstoelen (funghi). Je kunt heerlijke risotto’s maken met de Funghi Trifolati, maar ook soepen en pasta’s lenen zich er perfect voor.