Gember is een intense smaakmaker die past bij veel verschillende gerechten. Anni Niyazian is culinair redacteur bij Allerhande en voert de regie over de recepten van het blad. Speciaal voor de video ‘3x koken met …’ ontwikkelde zij drie recepten met gevriesdroogde gember. Laat je verrassen!

Anni vertelt je in deze video in welke gerechten de karakteristieke scherpe en tegelijk warme, kruidige smaak het beste tot zijn recht komt. Ook laat ze je stap voor stap zien hoe je er drie recepten mee bereidt.

De aromatische geur bij het fruiten van gember brengt me direct terug naar de reizen die ik heb gemaakt. Anni Niyazian - culinair redacteur Allerhande

Gember is één van de meest geconsumeerde specerijen ter wereld. Veel mensen kennen gember uit de Aziatische keuken, maar de populaire specerij is al lange tijd doorgedrongen in tal van andere keukens. De specerij wordt gewonnen uit de wortelstok van de gemberplant en combineert goed met gevogelte, vlees en vis. Maar ook desserts en koekjes krijgen een extra smaaklaag met gember, die zich wellicht het beste laat omschrijven als een combinatie van warm en pittig.