Met de Original Spices kun je eindeloos experimenteren en combineren. Om je wegwijs te maken in de mogelijkheden en keukens van deze kruiden is er deze kruidenwijzer. Met deze kruidenwijzer weet je exact welke kruiden je kan gebruiken voor elk gerecht.

Thai Green Curry
Lekker voor in groene curry's, salades, gevogelte of vis

Thai Green Curry is een groene specerijenmelange die gemakkelijk tot een pasta worden gemaakt door het te mengen met water, olie of vissaus tot de gewenste consistentie. Voor een meer traditionele Thaise smaak, kan het water geheel worden vervangen door vissaus alleen of in combinatie met garnalenpasta.

Voorjaarssalade met garnalen met het complete boodschappenlijstje
Lauwwarme Thaise salade met kip met het complete boodschappenlijstje 

◾Bekijk hier alle recepten met de Thai Green Curry

Curry Madras
Een zachte fruitige melange lekker in curry's of soepen

Deze zachte, fruitige melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals kurkuma en fenegriekzaad. De melange is heerlijk in curry’s, piccalilly, soep of vervang je gewone kerriepoeder eens door Curry Madras.

Indiase groentecurry met pompoen en doperwtjes met het complete boodschappenlijstje
Curry Madras soep met wortel, gember en rode linzen met het complete boodschappenlijstje

◾ Bekijk hier alle recepten met de Curry Madras

 

Al-Andalus
Dé melange voor een heerlijke paella

Deze volle, zoete melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals gerookte paprika en komijnzaad. Het vormt de basis voor smaakvolle gerechten met een Zuid-Spaanse tint. De melange past uitstekend bij smaakvolle gerechten met een Zuid-Spaanse tint. Heerlijk in paella of als smaakmaker voor vlees, kip of een frisse salade.

Taco's met bonensalade met het complete boodschappenlijstje
Frittata met champignons, courgette en broccoli met het complete boodschappenlijstje 

◾ Bekijk hier alle recepten met Al-Andalus

Funghi Trifolati
Voor een heerlijke Italiaanse risotto of pastasaus

Heerlijk om risotto mee te maken maar ook heel geschikt voor pastasauzen, lasagne, soep of groenten. Aan deze traditionele melange hebben we rozemarijn en salie toegevoegd, waardoor hij iets kruidiger en rijker smaakt. De tonen van ui, tomaat en zwarte peper maken deze melange extra smaakvol.

Open paddenstoelenlasagne met asperges met het complete boodschappenlijstje
Linguine met gegrilde courgette en kip-champignon balletjes met het complete boodschappenlijstje 

◾ Bekijk hier alle recepten met Funghi Trifolati

Surinamese Roti
Een heerlijke melange om roti vulling, kerrie- of stoofgerechten op smaak te brengen

Euroma Surinamese Roti is niet alleen lekker in zelfgemaakte roti, maar kun je ook goed gebruiken in (vegetarische) curry’s, zelfgemaakte eiersalade of een stoofgerecht met kerrie. Houd in gedachten dat balans belangrijk is, verder kun je zoveel experimenteren als je wilt en naar hartenlust gaan ontdekken.

Surinamese Roti met (vegetarische) kipstukjes en sugarsnaps  met het complete boodschappenlijstje 

◾ Bekijk hier alle recepten met de Surinamese Roti

Picadillo
Veelzijdige, rijke melange met jalapeño en chipotle voor de Mexicaanse maaltijd

In Midden-Amerika wordt het gebruikt om empanada’s mee te vullen en in Mexico eet men het gehaktmengsel met tortilla’s. Een veelzijdige, exotische melange dus, die iets bijzonders kan maken van een pond rundergehakt. De melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals jalapeno en oregano.

Amandel-groentetaart met pompoen en gepofte tomaatjes met het complete boodschappenlijstje
Shakshuka met zelfgemaakte tortillachips met het complete boodschappenlijstje

◾ Bekijk hier alle recepten met Euroma Picadillo

Caribbean Spice
Een exotische verrassing

Deze melange past goed bij witvis en licht vlees. Heerlijk als rub voor vis of gevogelte voor op de grill of barbecue. Maar ook erg lekker om hem over een aardappel ovenschotel te sprenkelen. Deze kleurrijke, frisse melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals nigellazaad en paprika.

Jambalaya met choriza, kip en garnalen met het complete boodschappenlijstje
Caribische kipballetjes met gele rijst en bonen met het complete boodschappenlijstje 

Garam Masala
Een melange met traditie

Deze melange is heel geschikt voor Indiase curry’s en ook voor vis en gevogelte. Garam Masala wordt tijdens het koken vaak als laatste toegevoegd, zodat de geur en smaak overeind blijven. Deze veelzijdige, volle melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals kardemom en komijnzaad.

Garam Masala stoof met aubergine en chapati brood en het complete boodschappenlijstje 
Zoete aardappel 'aloo tikki' met quinoa en het complete boodschappenlijstje

◾ Bekijk hier alle recepten met de Garam Masala