Met deze drie nieuwe melanges kun je in een handomdraai lekkere en smaakvolle gerechten op tafel zetten. Of je nou vlees, vis of juist een avg'tje wil eten, met deze melanges geef je je gerecht net die extra twist. Onze Wereldse Melanges zijn 100% pure kruiden- & specerijenmelanges. Ze bevatten geen zout, suiker of andere toevoegingen. nieuwsgierig geworden? Maak dan snel kennis.
Amerikaanse cajunkruiden
Amerika, in Louisiana, is het continent waar deze Wereldse Melange zijn oorsprong vindt. Deze keuken staat bekend om hun veelzijdige pittige smaken en geuren. Met toepasselijke ingrediënten als paprika, oregano en cayennepeper is dit een goede smaakcombinatie met zowel vlees- als vis- en groentegerechten.
Gebruik het bijvoorbeeld om gebakken aardappeltjes wat pit te geven, zalm of kip te marineren, gebakken garnalen te bestrooien of te mengen door een yoghurtdip. Omdat het geen toegevoegd zout bevat én 100% puur is, kun je naar eigen smaak het gerecht naar een hoger niveau tillen.
De Amerikaanse cajunkruiden melange kan voor veel meer gebruikt worden dan wat je misschien zou denken.
Hollandse aardappelkruiden
Bij Hollandse gerechten wordt er vaak gedacht aan de welbekende stamppotten en de avg’tjes (aardappels, vlees, groente), en niet meteen aan specerijen als komijn, gerookte paprika en karwijzaad. Maar deze smaakmakers zijn zeker welkom in een Hollandse pot, al dan niet met een twist.
Deze Wereldse Melange, zonder toevoegingen als zout en suiker én 100% puur, is niet alleen een welkome smaakmaker bij gebakken (zoete) aardappels, maar ook goed te gebruiken bij geroosterde groenten uit de oven (denk bijvoorbeeld aan bloemkool of pompoen). Of gebruik het, in combinatie met aardappels, in een ovenschotel met pompoen, worstjes, cherrytomaatjes en lente-ui. Staat er bij jou thuis een quiche met lekker veel kaas op het menu? Ook dan kun je deze mix van smaakmakers goed gebruiken; zowel komijn als gerookte paprika en karwijzaad zijn goede vrienden met kaas.
Met deze melange kun je een twist geven aan alle Hollandse stampotten.
Turkse shoarmakruiden
Deze Wereldse Melange kun je, zoals de naam al zegt, goed gebruiken bij het kruiden van je shoarma. Shoarma is een gerecht afkomstig uit de keukens van het Midden-Oosten en bestaat uit gebakken en gekruid vlees. Wat je er verder aan toevoegt, is geheel aan jou. Het meest bekend is het broodje shoarma met sla, tomaat en knoflooksaus. Maar je kunt uiteraard je eigen versie maken.
Geef je shoarmagerecht bijvoorbeeld een twist door er een knapperige salade, frisse yoghurtdressing en platbrood bij te serveren. Of kies voor hele andere mogelijkheden en meng de kruidenmelange bijvoorbeeld met olijfolie om er reepjes knolselderij in te marineren en vervolgens in de oven gaar te bakken. Of maak een ovenschotel met varkenshaas, paprika en aardappel. Zo zie je maar, er zijn vele mogelijkheden.
Geef je shoarma een boost door het toevoegen van deze Turkse shoarmakruiden.