Ga deze zomer op een culinaire wereldreis. Met de Original Spices kun je ieder barbecue-gerecht nog exclusiever maken. Marineer je vlees of vis, gebruik het in de salade of maak er een lekkere dip mee. Gebruik voor ieder gerecht andere specerijen voor unieke smaaksentaties. Laat je smaakpapillen op reis gaan met specerijenmelanges van over de hele wereld.
Onze reis begint in het Midden-Oosten met een heerlijk voorgerecht. Zet een warm stokbrood op tafel, of kies voor Turks brood voor de ultieme smaakbeleving. In plaats van kruidenboter, kun je het brood serveren met Za'atar gemengd in olijfolie. Wanneer de Za’atar gemengd wordt met olijfolie, ontstaat er een mengsel dat bekend staat als za'atar-wu-zayt of zeit ou za'atar (zeit of zayt, wat betekent "olie" in het Arabisch en "olive" in het Hebreeuws). Dit gerecht is erg populair in het Midden-Oosten. De Za’atar kun je ook gebruiken voor een andere dip. Prak het vruchtvlees van twee avocado’s fijn met een vork en meng de Za’atar, tahin, een beetje zeezout en wat citroensap er doorheen. Waan je in Arabische sferen! Barbecueën met een groter gezelschap? Of heb je zin in wat meer afwisseling? Maak extra dips bij het Turks brood met de Lemon Pepper van Original Spices.
Vervolgens vliegen we naar het westen en komen we aan op de Caribbean voor het hoofdgerecht. De Caribische keuken bestaat uit een rijke verscheidenheid aan tradities, culturen en inheemse invloeden. Door koloniale invloeden van over de hele wereld is de Caribische keuken een echte fusion keuken geworden van producten en gerechten van over de hele wereld. Gebruik de Caribbean Spice om je stuk kip of vis mee in te wrijven. Varieer eens met fruit door ananas met Caribbean Spice op de barbecue te grillen, je krijgt dan van die mooie grillstreepjes en een heerlijke smokey flavour. Toch liever een vegetarische optie? Daarvoor reizen we af naar China. Snijd een aubergine in plakken, smeer ze in met olijfolie en gril er op de barbecue mooie strepen op. Verdeel een tomatenmengsel (gepelde tomaten, rozijnen en de Chinese 5-spices) over de plakken, en schep op elke plak wat yoghurt en pompoenpitten. Bestrooi met granaatappelpitjes en nog een klein beetje Chinese 5-spices-kruiden. Op en top genieten! Een salade mag natuurlijk niet ontbreken op tafel. Daarom sluiten we onze wereldreis af in Thailand. Salades smaken het beste als je ze helemaal zelf hebt samengesteld: inclusief de dressing. Meng de Thai Green Curry bijvoorbeeld met kokosmelk, limoensap en bruine suiker. De Thaise keuken is zeer divers en maakt gebruik van een grote verscheidenheid aan ingrediënten. Deze rijke, frisse melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals citroengras en laos. Dit maakt het de perfecte basis voor een dressing. Hoe deze wereldreis nog lekkerder gemaakt kan worden? Door een goede wijn, natuurlijk. Maar dat laten we graag aan jullie over. Eet smakelijk!
Het Midden-Oosten
Vrienden, mooi weer en overheerlijke gerechten: dat zijn de recepten voor een geslaagde barbecue!
Van oost naar west
Bijgerecht